تأثیر مصرف منظم بادام

بادام یکی از مواد غذایی فوق‌العاده‌ای است که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، کلسیم، ریبوفلاوین، منیزیم و بسیاری از مواد مغذی دیگر است. نام علمی بادام Prunus dulcis است و این مغز مغذی می‌تواند از بیماری‌های قلبی پیشگیری کند، سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد و به کنترل وزن کمک نماید. بادام را می‌توان به شکل کامل، خردشده، ورقه‌ای، آرد بادام یا کره بادام مصرف کرد. همچنین از آن شیر بادام نیز تهیه می‌شود. در این پست از خکشبار حسینی به بررسی تأثیر مصرف منظم بادام بر سلامت بدن می پردازیم.

مصرف منظم بادام چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟

۱. منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها

بادام سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی همچون ویتامین E است. این ویتامین از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند؛ موادی که به سلول‌ها و بافت‌ها آسیب می‌رسانند و می‌توانند باعث پیری زودرس و بروز بیماری شوند.

ویتامین E علاوه بر این، سیستم ایمنی را تقویت کرده، التهاب را کاهش می‌دهد و با گشاد کردن عروق خونی به بهبود جریان خون کمک می‌کند. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم این ویتامین با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های تحلیل‌برنده عصبی مانند آلزایمر ارتباط دارد.

آنتی‌اکسیدان‌ها و خاصیت ضدالتهابی طبیعی بادام نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن دارند. مصرف مداوم بادام نیز با کاهش خطر ابتلا به چاقی، فشار خون بالا، دیابت و سندرم متابولیک همراه است.

برای خرید عمد مغز بخورک با ما در تماس باشید : ۰۹۱۷۳۲۳۵۴۹۸

۲. منبعی غنی از مواد مغذی

بادام مملو از مواد مغذی ضروری برای بدن است. این مغز سرشار از چربی‌های غیر اشباع مفید (چربی‌های تک‌غیراشباع و چندغیراشباع) است که می‌توانند به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک کنند.

بیشتر بخوانید  خواص قاتق بنه؛ غذایی مقوی از دل طبیعت

بادام همچنین دارای مقدار قابل توجهی منیزیم است؛ ماده‌ای که در عملکرد اعصاب و عضلات نقش دارد، ضربان قلب را منظم نگه می‌دارد، به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌نماید.

۳. بهبود سلامت روده

بادام ممکن است ترکیب باکتری‌های مفید روده را تغییر ندهد، اما به عملکرد بهتر آن‌ها کمک می‌کند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ نشان داد بزرگسالانی که بادام مصرف می‌کردند، میزان بیشتری از اسید چرب «بوتیرات» در بدن داشتند. بوتیرات زمانی تولید می‌شود که باکتری‌های روده فیبر غذایی را تجزیه می‌کنند و نشانه‌ای از عملکرد مطلوب روده است.

پوست بادام نیز خاصیت «پربیوتیک» دارد؛ یعنی به رشد باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند. افزایش تولید بوتیرات نه‌تنها سلامت گوارش را بهبود می‌دهد، بلکه می‌تواند در پیشگیری و درمان برخی بیماری‌های متابولیکی نیز مؤثر باشد.

۴. محافظ قلب

بادام به روش‌های گوناگون از قلب محافظت می‌کند. بر اساس پژوهش‌های سال ۲۰۱۸، مصرف بادام باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL) می‌شود.

همچنین بادام با کاهش فشار خون به سلامت عروق و قلب کمک می‌کند. چربی‌های سالم موجود در بادام باعث انعطاف‌پذیری رگ‌ها شده و از سفتی عروق جلوگیری می‌کند.

افرادی که کلسترول بالایی دارند، با گنجاندن بادام در رژیم غذایی خود، علاوه بر کاهش LDL، کاهش چربی شکمی و پاها را نیز تجربه کرده‌اند.

۵. کمک به کنترل وزن

بادام از بهترین مغزها برای افرادی است که قصد کنترل یا کاهش وزن دارند. مطالعات نشان داده‌اند مصرف بادام می‌تواند شاخص توده بدنی (BMI)، دور کمر و تجمع چربی در اطراف اندام‌ها را بهبود دهد.

بیشتر بخوانید  در مورد خواص بنه برای لاغری چه میدانید؟

علاوه بر این، بادام احساس سیری ایجاد می‌کند و از پرخوری جلوگیری می‌نماید. همچنین به کنترل قند خون و افزایش مصرف انرژی بدن در حالت استراحت کمک می‌کند.

۶. تقویت سلامت پوست

زنان در دوران یائسگی می‌توانند از خواص بادام برای پوست بهره‌مند شوند. تحقیقات نشان داده است زنانی که به‌طور منظم بادام مصرف کرده‌اند، پس از ۱۶ هفته چین‌وچروک کمتری داشته و رنگ پوست‌شان بهبود یافته است.

برای خرید بنه در شیراز با خشکبار حسینی در تماس باشید : ۰۹۱۷۳۲۳۵۴۹۸

ارزش تغذیه‌ای بادام

در مقایسه با سایر مغزها، بادام بیشترین میزان فیبر، پروتئین، چربی‌های مفید، منیزیم، کلسیم، آهن و فولات را دارد. در هر ۱۰۰ گرم بادام خام (حدود سه‌چهارم فنجان)، مواد مغذی زیر یافت می‌شود:

  • کالری: حدود ۶۰۰

  • چربی: ۵۱ گرم

  • فیبر: ۱۰٫۸ گرم

  • پروتئین: ۲۱٫۴ گرم

  • بیوتین: ۵۷ میکروگرم

  • کلسیم: ۲۵۴ میلی‌گرم

  • فسفر: ۵۰۳ میلی‌گرم

  • منیزیم: ۲۵۸ میلی‌گرم

  • مس: ۰٫۹۱ میلی‌گرم

بادام شور و بو‌داده کمی پرکالری‌تر است (حدود ۶۴۰ کالری) و چربی بیشتری دارد.

خطرات احتمالی مصرف بادام

مصرف منظم بادام در بیشتر افراد بی‌خطر است، اما در کسانی که به بادام یا سایر مغزها آلرژی دارند، می‌تواند واکنش‌های شدید و خطرناک ایجاد کند. همچنین به دلیل خطر خفگی، نباید بادام کامل به کودکان زیر ۴ سال داده شود.

روش‌های خوشمزه برای مصرف بادام

  • افزودن تکه‌های بادام به سالاد، سبزیجات پخته یا خوراک‌های تفت‌داده

  • استفاده از کره بادام به‌عنوان دیپ برای میوه‌ها یا پایه‌ی توپک‌های انرژی‌زا

  • جایگزینی آرد بادام به‌جای آرد سفید یا پودر نان در تهیه غذا و شیرینی

  • افزودن کره بادام به اسموتی یا اوتمیل صبحانه

  • تهیه سس بادام با عصاره سبزیجات، سیر، زنجبیل تازه و فلفل قرمز برای مزه‌دار کردن سبزیجات

بیشتر بخوانید  پاسورک چیست

میزان مجاز مصرف

به‌طور کلی، زنان به حدود ۵ تا ۶.۵ واحد پروتئین در هفته نیاز دارند و مردان کمی بیشتر (۵.۵ تا ۷ واحد)؛ هر واحد معادل یک اونس (حدود ۱۲ عدد بادام) است. البته بهتر است پروتئین از منابع مختلف تأمین شود تا بدن به تعادل تغذیه‌ای برسد.

جمع‌بندی

مصرف منظم بادام می‌تواند تأثیرات چشمگیری بر سلامت داشته باشد؛ از محافظت از قلب و پوست گرفته تا تقویت عملکرد گوارش و کنترل وزن. این مغز خوش‌طعم نه‌تنها منبعی غنی از مواد مغذی است، بلکه به سادگی می‌تواند در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.

health

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *